"Muziek maakt je leven rijker!"

 

Ik heb van kindsafaan zelf pianoles gehad, eerst op de Muziekschool in Emmen en later op het Conservatorium in Zwolle. Daar ben ik in 1986 afgestudeerd met het diploma Docerend Musicus Piano. Sinds ik mijn pianodocentendiploma heb, heb ik lesgegeven, aan kinderen en volwassenen, aan beginners en gevorderden.

 

Ik hou zelf het meest van klassieke pianomuziek, maar mijn leerlingen spelen van alles! Van bekende popliedjes tot klassieke werken van Beethoven en Chopin. Ik vind het belangrijk dat leerlingen plezier hebben in het pianospelen en dan maakt het eigenlijk niet uit welke soort muziek ze spelen. Wat belangrijker is is dat ze hun 'ei' kwijt kunnen in de muziek die ze leuk vinden om te spelen. Naast speelstukken moet je soms ook oefenmateriaal spelen, maar juist het leren hoe je een stuk  of oefening moet aanpakken is vaak een grote uitdaging. Door pianospelen train je niet alleen je vingers, maar ook je gehoor en je concentratievermogen en ontwikkel je een stukje van je persoonlijkheid.

 

Muziek is een taal en die kan je leren spreken en begrijpen. Of je nu voor jezelf wil spelen, of uiteindelijk ook wilt optreden voor mensen, het is altijd belangrijk dat je er plezier in hebt om iets nieuws te leren. Daar richt ik me vooral op in mijn lessen. 

  Over Hilga Noorman